Egészségvédelem


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Gyógyszerinformációk

OGYEI logo hiv

Angolul - németül...

Beszélünk angolul, németül!

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1289108

Homeopátia-Info

Homeopátia-Info
Élelmiszerallergia? Vannak esetek, amikor annak ellenére, hogy nincs a levegőben az adott pollen, mégis allergiás tünetek jelentkeznek a szénanáthás betegnél. Ennek oka a keresztallergia, amelynek során nem pollen, hanem bizonyos élelmiszerek elfogyasztása váltja ki az allergiás reakciót.

 

Élelmiszerek okozta allergiás reakció? Hogyan kezeljük a keresztallergiát?

 

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek egészséges egyéneknél semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből. Allergiás betegeknél megfigyelhetjük, hogy panaszaik olyankor is megjelennek, amikor nem is találkoznak a tüneteket kiváltó allergénekkel. Ennek oka lehet a keresztallergia, amelyet sokszor nagyon nehéz felismerni. Az elfogyasztott élelmiszerben: zöldségben, gyümölcsben ugyanis vannak olyan anyagok, amelynek a kémiai szerkezete nagyon hasonló az allergiát kiváltó pollenéhez, ezért a szervezet nem tud különbséget tenni, és hasonló allergiás reakció zajlik le, mint pollen esetében. A keresztallergia tehát azt jelenti, hogy bizonyos anyagok képesek más anyagot helyettesíteni, „utánozni”, ami az allergiás tünetek megjelenéséhez vezethet.

Leggyakrabban a görögdinnye-parlagfű keresztallergia fordul elő, ilyenkor a parlagfűre allergiás betegek görögdinnye evése közben vagy után szénanáthás panaszokról számolnak be. Alapvető táplálékaink közül a tej és a tojás allergizál leggyakrabban.
A hüvelyes növények közül a leginkább allergizálóak: lencse, bab, borsó, szójabab, kakaó, kávé, földi mogyoró.
Az allergia megszüntetéséhez a táplálkozási szokások megváltoztatása önmagában nem elegendő, a kiegyensúlyozott táplálkozás azonban nagyon fontos. A keresztallergiától szenvedőknek érdemes a keresztallergiát kiváltó zöldségeket, gyümölcsöket főzni, párolni, mivel a hőkezelés során azok általában elveszítik allergén hatásukat. Javasolt továbbá az egzotikus fűszerek, továbbá a tartósítószerek, konzervek kerülése, mivel ezek szintén kiválthatják a keresztallergiát.

Enyhítsük Allegrával a kellemetlen tüneteket!


Az allergiás tünetek kezelésének különböző módjait ismerjük, azonban létezik egy hatékony megoldás: az antihisztamin (Allegra®), amelynek használata nagyban csökkentheti az allergiával járó kellemetlenségeket. Az Allegra® egy olyan recept nélkül kapható gyógyszer, amelyet abban az esetben javasolt szedni, ha a szezonális szénanátha tünetei közül legalább kettőt egyidejűleg észlelünk magunkon, mint például: tüsszögés, orrviszketés, orrváladékozás, orrdugulás, továbbá szemviszketés, könnyezés és a szem égő érzése.  Már 1 órán belül kifejti hatását és enyhíti a tüneteket. Az Allegra® egyes, korábbi generációs antihisztaminokkal szemben nem rendelkezik nyugtató, álmosító hatással, ezért szedhető járművezetés, és egyéb, koncentrációt igénylő munka mellett*, így szénanáthás betegként is maximális teljesítményt nyújthat, megfelelő életminőséget élhet!

*Az egyéni reakció kellő előzetes ellenőrzését követően
Az Allegra® előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja az allergiás betegek életminőségét, így Ön is teljes életet élhet az allergiaszezonban is!

Fexofenadin-hidroklorid-tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

Forrás: sanofi-aventis

Veszélyhelyzet után

Veszelyhelyzet

benu banner allo 180x130px 04

Patika web


Elérhetőségeink

kapcsolat_2
LX-Line Partner Patika

Közlemény

Cegadatok