Egészségvédelem


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Gyógyszerinformációk

OGYEI logo hiv

Angolul - németül...

Beszélünk angolul, németül!

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1289092

Homeopátia-Info

Homeopátia-Info
allergia-34Megfelelő kezeléssel szénanáthásként is felszabadultan töltheti az allergiaszezont a szabadban!

 

Tavasztól őszig szabadtéri programokra vágyik: kirándulásra, családi nyaralásra, kertészkedésre, vagy éppen egy jó sétára a közeli parkban? A nyár elérkeztével a közös kikapcsolódások tervezését sajnos nagyban befolyásolja az allergia témaköre. A szénanáthás betegeknek alaposan át kell gondolniuk, hogy mikor, hová és milyen programot szervezhetnek. Az Allegra gyors és hatékony segítséget nyújt a szénanátha tünetei ellen, így a szénanáthás betegek is aktív életet élhetnek és élvezhetik a szabadtéri programokat.


Minden évben tavasszal, nyár elején hirtelen megszaporodik a tüsszögő emberek száma, nagy részük állandóan fújja az orrát és sokuknak a szeme is könnyezik. Ezek a kellemetlen tünetek nagy valószínűséggel a szezonális allergia időszakát jelzik, ilyenkor az allergének, mint például a füvek, virágok és fák pollenjei kapcsolatba kerülnek a szem és a légutak nyálkahártyájával. Mindezek a tünetek nagyban befolyásolják a szezonális szénanáthában szenvedők szabadtéri kikapcsolódását.

Néhány tipp, amely segíthet, hogy szabadon élvezzük a természetet!
A szezonális szénanáthában szenvedők magas pollen koncentráció esetén lehetőleg ne sétáljanak erősen pollen-szennyezett helyeken (pl. erdőben és füves réten). A kertészkedők hordjanak maszkot a kerti munkafolyamatok végzése közben. Kertészkedés vagy kirándulás után pedig minden esetben szükséges zuhanyozni, hajat mosni, és tiszta ruhát váltani, így az allergiás beteg megszabadulhat a testen, ruháján összegyűlt allergénektől.
Nyaralás tervezésekor az allergiás betegnek nagyon fontos időben informálódni, illetve jól megválasztani az úticélt. Belföldi program esetén javasolt tájékozódni az utazásra kiválasztott terület pollenkoncentrációjának intenzitásáról. Külföldi utazáskor érdemes „célba venni” azokat a területeket, ahol enyhe és száraz klíma van, ugyanis ezeknek jótékony hatása van az allergiások számára (pl. tengerpart, hegyvidék).

Hogyan enyhítsük a kellemetlen tüneteket?
Az allergiás tünetek kezelésének különböző módjait ismerjük, azonban létezik egy hatékony megoldás: az antihisztamin (Allegra®), amelynek használata nagyban csökkentheti az allergiával járó kellemetlenségeket. Az Allegra® egy olyan recept nélkül kapható gyógyszer, amelyet abban az esetben javasolt szedni, ha a szezonális szénanátha tünetei közül legalább kettőt egyidejűleg észlelünk magunkon, mint például: tüsszögés, orrviszketés, orrváladékozás, orrdugulás, továbbá szemviszketés, könnyezés és a szem égő érzése.  Már 1 órán belül kifejti hatását és enyhíti a tüneteket. Az Allegra® egyes, korábbi generációs antihisztaminokkal szemben nem rendelkezik nyugtató, álmosító hatással, ezért szedhető járművezetés, és egyéb, koncentrációt igénylő munka mellett*, így szénanáthás betegként is maximális teljesítményt nyújthat, megfelelő életminőséget élhet!
*Az egyéni reakció kellő előzetes ellenőrzését követően
Az Allegra® előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja az allergiás betegek életminőségét, így Ön is teljes életet élhet az allergiaszezonban is.

Fexofenadin-hidroklorid-tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

Forrás: sanofi-aventis

Veszélyhelyzet után

Veszelyhelyzet

benu banner allo 180x130px 04

Patika web


Elérhetőségeink

kapcsolat_2
LX-Line Partner Patika

Közlemény

Cegadatok